S visar att unga behövs!

  Så var det dags igen. I slutet av var fjärde år så tas listorna från kommunerna till riksdag och landsting. Repskapets ombud är nästan samtliga närvarande (vilket inte händer ofta) och färdigskriva inlägg och förslag ligger i händerna. Men en sak är annorlunda. Efter mötet så går SSU:arna ut med ett leende på läpparna, efter att ha fått igenom alla sina förslag.
 
Luleå Arbetarekommun tog sina listor för någon vecka sedan och jag är stolt över besluten som mötet fattade. Flera unga kandidater fick bra platser och riksdagslistan toppas av Fredrik Lundh, SSU Norrbottens förre ordförande.
 
För unga behövs i de beslutande organen. Egentligen inte för att deras ålder är låg, utan för att de lever det ungas liv. Vi går på krogen på fredagarna, åker kollektivtrafik i stor utsträckning och besöker ungdomsmottagningarna i länet. Vi har rest runt i världen som ingen annan generation och vi är, eller har nyss varit elever i skolan.  Vi känner en verklighet som ingen annan generation har en aning om hur den ser ut.
 
Det här förstod mötet och valde att rösta på SSU:s kandidater som gjorde listorna lite bättre åldersmässigt. Men fortfarande finns det grupper som vi saknar, exempelvis pensionärerna som är i princip obefintliga i våra beslutande församlingar. För om vi vet mest om hur det är att vara ung, så borde ju de vara experter på hur det är att vara gammal.
 
SSU-kamrater! Vi ses på Partiets årsmöte i mars där vi ska se till att listorna blir en bra blandning av åldrar, kön och etnicitet och därmed också olika erfarenheter. Där ska vi kämpa för att visa att vi unga inte består av en ålder, utan är slipade politiker som ska få visa vad vi går för. Men också för att vi ska kunna stå i valrörelsen och visa att unga kan rösta på sossarna och samtidigt lägga en röst på någon som representerar dem.
 
 
// David Nordström, ordförande SSU Luleå
(och på 6:e plats på landstingslistan från Luleå. )

 15438-14

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits