KD har riksting i helgen....

Hej!

 

Idag har jag ägnat dagen åt att ligga på stranden i det fina vädret. Är som att det just nu går mest runt runt livet.

 

Men låt oss istället ägna oss åt Kristdemokraternas årsmöte som öppnades idag. (KD) kämpar nu frenetiskt för att synas i den borgerliga fyrklöverns kapplöpning om vem som kan lova mest saker och framställa (S) som det värsta alternativet. Göran Hägglund verkar vara en pressad partiordförande som har svårt att komma ut i mediabruset. Problemet verkar vara att man försöker hitta andra frågor att profilera sig med nu när man insett att den värdekonservativa linjen inte lockar väljare. Men dagens utspel om att man ska kunna bli straffad för att inte ingripa när man t.ex. ser någon bli misshandlad känns mer som ett urvattnat försök att få uppmärksamhet. Jag som socialdemokrat skulle istället vilja vet varför (KD) tycker så illa om förskolan som ger båda föräldrarna möjlighet att jobba och varför homosexuella inte ska få gifta sig i kyrkan? Det är frågor som jag också tror att väljarna vill ha svar på.

ha det/Johan

OS-guld: Snart är det bara en månad kvar till SSU har sin förbundskongress. Ska bli grymt kul att höra alla politiska diskutioner bland våra medlemmar.

Sarg-ut:Ungdomsarbetslösheten är fortfarande på tok för hög! Skärpning regeringen!


En glad Johan

En glad Johan

Hejsan!

 

Tittar in och skriver några rader. Vädret suger ordentligt i Luleå och sommaren verkar ha försvunnit. Har ägnat hela dagen förutom när jag var och tränade en sväng till att spela FM Manager med en kompis. Det går ut ¨på att vara manager över ett fotbollslag och man blir lätt beroende av spelet. Dock har det inte gått så bra och det stör mig en del. Sådan här tender att ta upp lika mycket tankekraft som politiken gör. Alltså vem som ska spela nästa match och varför man inte gör tillräckligt med mål? Ja det är frågor som snurrar i huvudet på mig nu.

 

Men men jag överlever nog. Orkar nog inte ta upp något världsproblem idag. Just nu är det viktigast hur jag ska få mitt Man United att vinna mot Milan i mästarcupens semifinaler. Blir tufft.

OS-guld: Ronaldinho som dominerar i mitt lag!

Sarg ut: Att min kompis Jake alltid har sådan flyt i FM. Fan det är underligt alltså!

 

Ha det bra=)


Moderaterna är visst oroliga?

hej på er!

 

Blev ingen skogsplanering. Skogsmaskinen som skulle röjja för oss var trasig. Får väll se när det blir. Men det innebar ju att jag fick tid till att träna istället idag. Var på Step-In en sväng. Mycket skönt att röra på sig.

 

Såg att (M) går frammåt i Norrbotten enligt Nordnytt. Kan säkert vara så att en del väljare söker efter något nytt som en markering mot att man tycker (S) saknar ideer, samtidigt så verkar ju (M) ha lyckats lite med sin tanke att göra sig själva till bättre socilademokrater än Socialdemokraterna själva. Ja hur som helst så tror jag att det största hotet mot (S) är att vi inte har en tillräckligt bra idedebatt som hela tiden kommer på nya ideer och tankar på hur vi ska klara samhällsproblemen och hela tiden utveckla Sverige och världen. Jag är övertygad om att om vi klarar det och lyckas få ner arbetslösheten så kommer (S) att vara det bästa valet för väljaren i valet.

För övrigt såg jag i samma inslag i Nordnytt hur Krister Hammarbergh(M) stod och var orolig över att (S) skulle använda fula knep under valet i din desperation för att vinna som han sa. Ja en sak kan då jag säga dig, med det utalandet säger du mer om ditt eget parti än sossarna. Men en sak borde du vara orolig över Krister. För jag vet att SSU Norrbotten kommer vara ute och kampanja ögonen ur oss tills vi stupar för att (S) ska vinna valet. Vi kommer inte göra det med fula knep utan med en bra politik vilket man inte kan säga om (M). Så visst moderaterna kan vara lite oroliga. Själv ser jag mer fram emot en kul varlrörelse med mycket politiska diskutioner.

 

Slutligen såg jag att Szögi körde med plus och minus. Blev lite avundsjuk och inför från och med idag OS-guld och Sarg ut. Här kommer den....

OS-guld: Det är sommar och ljusa nätter. Man måste bara älska Norrbotten vid denna tiden på året. Stort län stort väder!

Sarg ut: Svenskt Näringslivs egen undersökning där det slår fast att det inte existerar en strukturell diskriminering av kvinnor vad gäller lönenivåer bland deras anslutna företag. Snacka om hemsnickeri för att ha kunna blunda för problemet istället för att ta tag i det och inse att kvinnor tjänar minder än mannen. Sjukt!

 

ha det bra!

 


Rassia

Sara Sitter vid ett skrivbord och suckar djuuupt. Håller som bäst på att fylla i visumhandlingarna som krävs för min tio månaders vistelse i Kanada. Ja, för er som inte vet det så åker jag, antingen den 30 eller 31 augusti till Québec City i Kanada. Ska vara där som utbytesstudent till juni 06. Eftersom det här räknas som ett sabbatsår så kommer jag som nittonåring, om två år, att ta studenten. Men det ska det nog vara värt! Det hoppas jag då i alla fall… 

Men att åka till Kanada är inte lätt, ska jag säga er! Det är krångel, på krångel, på krångel..! Hur mycket papper som helst ska fyllas i och just när det känns som att allt är färdigt så upptäcker Fröken Johnsson här att istället för 125 kanadensiska dollar i kontanter (som jag varit duktig nog att beställa och haft mamma att ta ut) så är den en CHECK på 125 kanadensiska dollar som ambassaden ska ha! Jag fattar inte att jag lyckades missa det! Nu är det bara att bege sig till banken och köpa en check istället. Fattar inte att folk fortfarande använder checkar. Problemet med att bege sig till banken är att jag ju jobbar dagarna i ända. Jobbar och sliter som städerska/lokalvårdare/hygientekniker (kalla mig vad ni vill. Ja, så länge det är nåt av de tre alternativen) från klockan 07:00 på morgonen till 15:42 på eftermiddagen. Vet ni förresten hur mycket gruvdamm LKAB släpper ifrån sig?

Men med politiken som alltid är närvarande så är inte jag och Lisa, som jag jobbar med, bara lokalvårdare, utan vi är upphovskvinnor till en stundande rassia också. Ja, förhoppningsvis i alla fall. Det är nämligen så att LKAB har förbjudit porrbilder på sina ägor, eller vad man nu ska kalla det. Men när man som jag och min vän Lisa kutar omkring och dammtorkar i underjordiska gånger där det finns kontor… ja, då händer det att man stöter på puckon som tror att ingen märker att det hänger bilder på en massa nakna, åmande människor på väggarna. Synd för de puckona att jag och Lisa både har kontakter och vilja att göra rassia. De ska få känna på nya tider. Moahaha.

 

  Nej, men allvarligt talat. De som på heltid måste städa alla de där kontoren ska inte behöva se en massa sånt där! Och jag och Lisa ska hjälpa dem.

Men för att jag ska orka hjälpa dem ska jag gå och ta det superlugnt ett par timmar, för att sen gå och lägga mig. Men innan dess så var det ju dags för dagens musiktips:

”Monday morning” med Bad Cash Quartet och motiveringen lyder ”Passar utmärkt in idag! Och det ska vara Bad Cash Quartet för att jag ska gillar nåt som heter måndag morgon. Hojja.”

 

  Påminnelse: Sommarlägret är snart här! Anmäl er! Jag och Fripos är ansvariga och det kommer bli hur roligt som helst!

Hej så länge och glöm inte att tänka på miljön!

/Sara


Hej!

Så var det söndag efter midsommar. Själv har jag passat på att vara hemma i Luleå och ladda batterierna. Var på en trevlig fest i fredags och lördagen ägnade jag hela dagen till att sitta med Jake och spela FM 05 på datorn. Ja som ni märker har jag inte gjort så mycket för att socialdemokraterna ska vinna valet i helgen. Men det lovar jag att ta igen.

Imorgon är det en ny dag och jag ska spendera det närmaste fem dagarna ute i skogen och plantera skog.

ha en skön söndag/Johan


Distriktsstyrelsen bloggar!

Här kommer ni inom en snar framtid kunna läsa SSU Norrbottens distriktsstyrelses tankar om vardagen, världen och politiken. Varje vecka kommer det att finnas en ny iakktagelse, upplevelse eller argt inlägg för dig att läsa, fundera över och reagera på.

Vi ses på barrikaderna!

Johan Sparrman, ordförande SSU Norrbotten


hits